Upp till det vilda Norrland

Så Stockholmare jag är har jag en viss svaghet för Norrland, och frugan kommer faktiskt därifrån, närmare bestämt från Stockvik en bit utanför Sundsvall. Nu åker vi inte upp och hälsar på dem varje år (men de brukar komma ner till oss), men vartannat år eller så blir det allt en resa upp till norr, och deras stuga. Det är trevligt uppe, speciellt på sommaren, men i år tog vi faktiskt två veckors semester redan i april och åkte dit upp.

Väldigt trevligt, och vädret var faktiskt riktigt bra. Men huvudskälet till att vi åkte upp dit var att Kajsas föräldrar skulle flytta, till ett lite större hus, faktiskt. Anledningen är att de börjat få en del barnbarn och så, som ofta kommer på besök. De köpte helt enkelt ett hus i ett lite mer lantligt läge, med ett par extra sovrum – och inte minst en väldigt stor och uppvuxen trädgård. Perfekt för barn på sommaren helt enkelt, så det minsta vi kunde göra var ju att åka upp och hjälpa till med flytten.

Köpa nytt
Den stora trädgården och det faktum att det nya huset hade fler rum gjorde också att det behövdes lite fler möbler. Som av en händelse sammanföll flytten med att Trademax öppnade ett varuhus i Sundsvall, http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/manga-lockades-till-premiaroppningen-av-trademax-vi-ar-valdigt-stolta. Riktigt spännande, vi åkte inte dit öppningsdagen, men väl några dagar senare, och det fanns en hel massa trädgårdsmöbler att välja mellan. (Kolla in deras utbud av trädgårdsmöbler här).

Det blev en riktigt fin matgrupp för utebruk, och dessutom några utefåtöljer. Vädret var väl ännu inte riktigt så pass fint att vi kunde nyttja dem fullt ut, men kanske vi åker tillbaka upp i sommar – risken finns faktiskt! Dessutom kommer vi nog också att köpa en del möbler från Trademax.se för eget bruk. De har definitivt bra grejor, inte bara vad gäller utemöbler. Priserna var ju bra också, och de har ju två stycken butiker i Stockholmsområdet. I och för sig går det att köpa möblerna på nätet, men vi föredrar nog ändå att se, känna och klämma lite på dem innan vi bestämmer oss. Det känns tryggast så.

Skönsberg i Sundsvall

Skönsberg i Sundsvall. Det ser inte så pjåkigt ut uppe i norr.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.