Skogspromenad med Bengan

Nu är jag precis hemkommen från en härlig skogspromenad med Bengan. Jag gillar verkligen att vara ute i skogen. Det är lugnt och tyst samtidigt som det myllrar av liv. Idag stod jag till exempel och studerade en myrstack. Myror är verkligen spännande varelser som skapar hela samhällen där olika individer har olika ”jobb”, och de kommunicerar med varandra genom att till exempel lämna doftspår. Det finns mycket intressant att läsa om myror.

Ni kanske börjar ana ett mönster här när det gäller vilka slags aktiviteter jag tycker om. Boule, trädgårdspyssel, skogspromenader – jag gillar helt enkelt lugna saker. Jag är inte en människa som stressar. Jag gillar rogivande aktiviteter, och det kan nästan inte bli mer rogivande än en skogspromenad. Ljuden, dofterna, den friska luften. Att bara sitta på en stubbe och fundera en stund, eller strosa runt utan mål. Dessutom har jag ju en så bra skogskompis i Bengan som också älskar att gå i skogen.

Bengan brukar för övrigt vara med mig ibland när jag spelar boule också. Han brukar ligga vid en bänk eller någonstans där jag knyter fast honom. När han var yngre var han en ganska vild hund, men nu har han lugnat ner sig så nu går det att ta med honom och han är nöjd med att bara ligga och titta. Och nu kan han också gå i skogen och njuta istället för att flänga hit och dit som han gjorde i yngre dagar. Det är förstås tråkigt att han blir äldre eftersom hundar har så korta liv jämfört med människor, men samtidigt är det också häftigt att se visheten och livserfarenheten hos en äldre hund.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.