Pensionärerna är värst

Som jag har sagt tidigare så är boule en ganska lugn och stillsam sport, och det beror inte på att den brukar förknippas med pensionärer. Visst, det är många pensionärer som spelar, men det finns spelare i alla åldrar så det är långt ifrån bara pensionärer som är aktiva. Visst finns det många som är tävlingsinriktade inom boulespelandet, men oftast är det som sagt en lugn och trevlig sport. Ibland händer det dock incidenter, som i all annan sport, och då är det faktiskt oftast just pensionärerna som är värst. Kolla till exempel in de här två länkarna!

En 77-åring spelare ska ha skallat en 76-åring efter bråk om nedslagsmärken
En 70-åring knuffades omkull och blev medvetslös i en bråk om vem tur det var att kasta ut lillen

Det kan med andra ord gå vilt till på pensionärsboulen. Själv har jag aldrig varit inblandad i någon incident där våld har varit inblandat (men så är jag ju inte pensionär heller!). Man har väl hört några mindre trevliga ord kanske, men överlag är boule en väldigt trevlig och lugn sport och stämningen är alltid bra. När det hettar till någonstans så brukar det ofta gå över snabbt och man är vänner efter matchen. Oftast är det sig själv man blir irriterad på när man inte lyckas med det man försöker sig på, så de mindre trevliga orden är sällan riktade till någon annan.

Självklart finns det alltid undantag, det gör det ju överallt, men det här är mina erfarenheter av boule. Och jag har ändå spelat i många år så jag borde väl ha hyfsad koll. Eller väldigt mycket tur!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.