Jobbar med vägar

Jag ska inte tråka ut er med jobb, men jag tänkte ändå berätta lite om vad jag jobbar med. Jag jobbar nämligen med vägar. Mitt jobb går enkelt förklarat ut på att ha koll på vägarna. Som ni kanske vet så förändras Stockholms vägnät ständigt. Det byggs om, det rustas upp och det görs nytt. Det handlar dels om att planera för nya vägar och göra analyser som berättar vilka som är de bästa lösningarna och vad man kan förvänta sig av dem, och dels om underhåll av de vägar som redan finns. Som till exempel räkna på hur länge en väg håller innan den behöver lite ny omtanke, eller att se vilka vägar som är extra olycksdrabbade och varför.

väg

Jag gillar mitt jobb. Det bästa med det är att det är omväxlande. Jag får både sitta på kontor och vara ute på vägarna, och jag träffar många trevliga människor. Trafiken är ju ofta något som upprör människor, och speciellt vägarbeten eftersom det försvårar för människor att ta sig fram. Men vi gör det trots allt för att det ska bli bättre, och då får man acceptera att det tillfälligt kan bli lite sämre tillgänglighet.

En väg blir liksom aldrig klar. Dels behöver den underhåll för att hålla sig fin, men i takt med att samhället utvecklas så hittar man hela tiden nya vägar (ordvits inom yrket) att dra vägarna så att vägnätet blir ännu bättre. Det är ju till exempel mycket mer trafik nu än det var förr i tiden, och då behöver vägarna hålla för mer och fler samtidigt som trafiken behöver flyta så smidigt som möjligt och samtidigt störa så lite som möjligt. En inte helt enkel ekvation alla gånger.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.