Bröllopsdag

Jag och Kajsa gifte oss den 15 januari för tio år sedan. Det betyder att vi nyligen firade tioårig bröllopsdag. Tio år är tydligen tennbröllop om man kollar i en sådan där lista på vad alla bröllopsdagar heter. Själv tycker jag att det är lite löjligt faktiskt, och ska man ha ord på några så räcker det väl med silverbröllop för 25 år och guldbröllop för 50 år. Men, hur som helst, vi firade i alla fall bröllopsdag och eftersom det var tio år så kände vi att vi ville göra något lite mer speciellt än bara sitta hemma och dricka ett glas vin.

Hotellhelg

Vi bestämde oss därför för att boka en helg på hotell, för att skämma bort oss lite extra. Det blev inte speciellt långt bort, men det är ju inte det viktiga. Inte för oss i alla fall. Det viktiga för oss är att få lite miljöombyte och att få slippa vardagssysslorna och bara vara. På hotell behöver man inte städa eller diska eller laga mat. Man bara myser runt och njuter av mjuka sängar och god mat. Vi passade på att ta ett lite lyxigare rum också, där det fanns både bubbelbadkar och en liten bastu. Väldigt härligt var det. Och det är också väldigt härligt att vi har varit gifta i tio år och fortfarande tycker om varandra lika mycket, om inte ännu mer. Vi trivs helt enkelt väldigt bra i varandras sällskap och gillar att göra och uppleva saker tillsammans.

En bra present

Vi brukar inte direkt ge varandra presenter på bröllopsdagen. Men eftersom det här nu var en lite speciell bröllopsdag så kände jag att jag ville ge Kajsa något. Och det visade sig att hon hade tänkt samma sak. Jag fick en fin skjorta som jag hade på mig när vi åt vår bröllopsdagsmiddag på hotellet. Till Kajsa hade jag köpt ett armband från svenska SNÖ of Sweden som jag tyckte hade fina smycken. Jag valde ett guldfärgat länkarmband med små kulor på (här kan ni se det) och hon tyckte att det var väldigt fint. Att det blev just det var helt enkelt för att jag gillade utseendet och för att jag tänkte att det skulle passa Kajsa. Och så kan man ju faktiskt tänka att det är små bouleklot som hänger på armbandet också, om man nu är lagd åt det hållet. Och det är ju jag. Hon hade på sig sitt armband på middagen och det strålade ikapp med henne. En väldigt lyckad present med andra ord, och jag är så lycklig över att jag har en sådan vacker och fin fru – både på utsidan och på insidan.

En ljus framtid

Nu ser vi fram emot tio lika härliga år till. Eller vi ser förstås fram emot alla år vi får i resten av livet, men det dröjer nog tio år innan vi tar tillfället i akt att fira en bröllopsdag på här viset igen. Och om femton år så blir det nog ett ännu större firande, för då firar vi ju silverbröllop!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.